Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Sistemin çkırmızıışma prensibine gereğince, gaz lambası vahialtıldıktan ve yangın söndürüldükten sonra sahaın havalandırılması ile yanında ortamdaki doğal gaz temizlenir ve etrafta atılan öz kalmaz. Elektronik ekipmanlar hüsran görmediğinden dolayı odanın ve ekipmanların tasarrufında rastgele bir aksaklık imkânsız.

Yangın Esnasında Strüktürlması Gerekenler Yangın esnasında personelin karışma yeteneğini artıran, alevlerin başlangıçlangıç aşamasında muayene edilmesini sağlayıcı güvenlik ipuçları

Elektrik Panoları ve Trafo Merkezleri: Elektrik panoları ve trafo merkezleri, yangın riski taşıyan ve elektrikle çkızılışan cihazların bulunmuş olduğu alanlardır.

Panel alarm, kusur ve uyarı bilgilerini kendisine ilgilı bulunan adresli ekipmanların durumlarını adres birtakımnda ekipmanla haberleşerek, konvansiyonel cihazların durumlarını çektiği hareket ve taşıdığı direnç değerini denetçi ederek sabitleme paha.

Yangın Kavrama ve İzleme: Yangın söndürme sistemleri, gelişmiş yangın kavrama ve izleme teknolojileriyle donatılmıştır.

Yanma vakasının gerçekleşmesi sinein bu büyüklükın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen nispetının %16’nın altına inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye vecih meblağ. Oksijen tenasüpının %14’ün altına düşmesi halinde yanma sonlanır.

öteki söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lazım olmadığını yönetmeliğin adidaki Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? maddesinde görebiliriz. Hassaten bu madde yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Bu mesele sebebiyle FM200 gazı geliştirilmiş ve uygulandığı yüzeyde fiziksel hasar bırakmadığı kucakin münteşir olarak kullanılmaya çıbanlanmıştır.

Temiz gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duygulu başüstüneğu, deniz hasarının katiyen onaylama edilemeyeceği ortamlarda kuvvetli şekilde kullanılırlar.

Genel anlamda 500 pa basınca mahalin dayanıklı olduğu kontrolör edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın riziko alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek dâhilin ve olası bir dış yangında korunan değerli verilerin ve ekipmanların korunması için mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, esrar geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Karşıt halde yangınla mücadelenin muvaffakiyetlı olamayacağı aşikardır.

Belgelik Müdafaa Yangın Söndürme Sistemleri Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing seçkin, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Muhtemel bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına neden mümkün? soruları cevaplanmalıdır.

İyi tasarlanmış bir söndürme sistemi denli uygulamanın mevsuk örgülması ve 3 aylık periyotlar ile falmlarının örgülması önemlidir. Bu sayede sistemin başarımı denetçi edilir, ekipmanların bakımı örgülır ve sistemin çkırmızıışır durumda başüstüneğundan emin olunur.

Yangın riski azaltılabilir fakat silme ortadan kaldırılamaz. Taliıcı molekül, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her hava aldatmaınan bütün önlemlere karşın yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *